01feb

Waarom arbodienstverleners en verzekeraars juist nú moeten investeren in de toekomst

Het wordt ons langzaamaan duidelijk: de wereld om ons heen is definitief aan het veranderen. Dat betekent niet alleen dat er uitdagingen op de loer liggen, er zijn ook kansen om te grijpen. In dit blog willen we je hiervan bewust maken en de waardevolle tip geven om te (blijven) werken aan een succesvolle toekomst van je organisatie, ook in crisistijden.

De huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt
Door de Coronacrisis is het aantal werkzoekenden fors toegenomen. Het UWV verwacht dit jaar maar liefst een toename van 190.000 WW-uitkeringen. De feiten liggen op tafel! Werkgevers worstelen al met vergrijzing, hebben sterke behoefte aan flexibiliteit en is er een slag gaande om schaars talent. De toename van verzuim en uitval is het laatste wat organisaties nu kunnen gebruiken. Daarbij blijft de complexiteit van de sociale zekerheid maar toenemen.

Het is duidelijk wat dat met de druk op werkend Nederland doet. Als we niets doen zal het verzuim schrikbarend toenemen en zal de vraag naar arbeidsdeskundigen, casemanagers en duurzame inzetbaarheid specialisten de pan uitrijzen.

Transparante verbinders op de arbeidsmarkt
Het huidige verdienmodel houdt geen stand en moet op de schop. Met deze visie zijn wij 3 maanden geleden begonnen met recruitmentFIX, een echt transparante verbinder tussen casemanagers en arbeidsdeskundigen en opdrachtgevers. Door onze ervaring in het vakgebied weten we als geen ander dat de wereld van arbodienstverleners, verzekeraars, reïntegratiebedrijven en aanverwanten nog traditioneel ingesteld is. Het draait om het nu, behaalde diploma’s en geld in plaats van toekomst, vaardigheden en toegevoegde waarde kunnen leveren. De toekomstgerichte insteek resulteert automatisch in succes op alle fronten! Als je nu investeert in het aantrekken van de juiste talenten heb je daar in de toekomst lang profijt van.

Onze tip voor 2021 is: sta open voor nieuwe initiatieven en bewandel gezamenlijk de weg naar de toekomst. Het is net als bij verzuim. Investeren levert nagenoeg altijd succes (geld) op!

Wil je meer weten over onze dienstverlening? We staan je graag te woord met een advies op maat. Neem contact op en stuur een e-mail naar fix@recruitmentfix.nl. Je kunt natuurlijk ook een bericht sturen via ons contactformulier.