09nov

Met recruitmentFIX het Coronaverzuim te lijf!

Zo’n 57% van het verzuim heeft een psychische oorzaak. Binnen deze groep hebben we in 75% van de gevallen te maken met burn-out klachten en overspannenheid. De situatie rond Corona doet hier nog een schepje bovenop. Op dit moment heeft één op de zes werknemers burn-out klachten. Deskundigen voorspellen dat dit aantal door Corona gerelateerde stress drastisch zal stijgen.

Toenemende vraag verzuimbegeleiding en -advies
Het gemiddelde werkstress gerelateerde verzuim duurt 30 dagen. De kosten voor de werkgever lopen op tot € 300,- per dag. Dan hebben we de kosten voor vervanging, arbodienstverlening en verzuimbegeleiding nog niet meegerekend. Het is daarom niet moeilijk te voorspellen dat Corona de toch al toenemende vraag naar deskundige verzuimbegeleiding en -advies nog veel verder zal opdrijven.

Slimme recruitmenttools voor de juiste FIX
Deze toenemende vraag zal het moeilijker maken om casemanagers en arbeidsdeskundigen te vinden en vast te houden. Maar niet voor ons. recruitmentFIX werkt samen met deskundige casemanagers die hart voor de zaak hebben en daadwerkelijk het verschil maken. Via onze unieke community komen wij in contact met talenten die openstaan voor iets nieuws. En door bij onze zoektocht gebruik te maken van AI-technologie kijken wij niet alleen naar kennis en kunde, maar vooral ook naar soft skills en competenties die steeds belangrijker worden. Zo zorgt ons team voor de juiste FIX!